Kontakt

Det tegner til nogle spændende festdage i maj

Her halvanden måned før det går løs, tegner der sig et billede af en spændende by-og egnsfest i weekenden den 16.-17. maj umiddelbart efter jubilæumsdagen den 12. maj.

Der er indmeldt mange aktiviter med musik, optræden, stadepladser og andet, men der er stadig plads til flere der gerne vil være med. Det er her på jubilæumssiden man tilmelder aktiviteter på torvet, i gaderne, i Bløden og i paraden om lørdagen og i havnen om søndagen.

Morgenmad med sang
Festligehederne lørdag den 16. maj begynder med morgenbord kl. 9-10 i Jægerspris ved Rejsestalden, i Skibby i bymidten, i Slangerup på Rådhuspladsen og i Frederikssund på Torvet og i gågaden ved vandkunsten.

Morgenmaden og -kaffen serveres af lokale aktive og sponseres af handlende og Beredskabsforbund.

I forbindelse med morgenmaden 'uropføres' en til lejligheden forfattet sang med lokale kor til at synge for.

Byfesten åbnes med en parade
Når festen midt på dagen samler sig i Frederikssund, sker med en stor åbningsparade som bevæger sig rundt gennem strøggaderne. Paraden begynder kl. 12 på Kalvøen og slutter samme sted cirka en time efter.

I spidsen går den lokale musikgarde, Frederikssund Street Band (tidligere Jægerspris Garden), og bagefter følger et mix af deltagere fra ballonskippere til folkedansere, fra linedancere til brydere, fra vikinger til unicyklister, foruden partier med slagord, hjemmeværn med faner og beredskab med brandbiler. Med flere.

Og der er plads til endnu flere, det bliver paraden bare længere og flottere af. Trænede folk fra det lokale politihjemmeværn sikrer at paraden afvikles på en god og effektiv måde. 

For børn og familer i Bløden
I Bløden samles nogle mere stille aktiviteter med børneteater, børnevikingespil, ponytrækning, brydeopvisning m.m. Vi skal også have kåret Frederikssunds sødeste hund. Og så er det i Bløden man finder beredskabet og hjemmeværnet med biler, udstyr og mandskab.

Der vil i Bløden være et picnic-område med boder med mad og udskænkning.

Fest i gaderne
Østergade og dele af Havnegade lukkes for trafik om lørdagen, og FETC-butikkerne i strøggaderne holder åbent til kl. 22. Foruden at mange butikker selv flytter ud på gaden, er der ind imellem plads til andre boder og stande med oplysning, salg og udskænkning.

Pladserne i gaderne er forbeholdt foreninger og lignende, medens kommercielle boder er henvist til stadepladserne på Torvet. Lørdag er jo torvedag. Begge slags stadepladser reserveres via hjemmesidens tilmeldingsformular.

Et særligt indslag bliver et politikertorv hvor alle poltitiske partier er velkomne. I løbet af dagen og aftenen er der tilmeldt en del andre aktiviteter med underholdning, optræden og musik rundt i gaderne.

På Torvet stilles der en stor mobilscene op, og her er der allerede et fuldt tegnet musikprogram hele dagen og aftenen. Vi skal høre to orkestre fra Musikskolen, Frederikssund Street Band, Showtime Brass Band, Mainstream All Stars, Frederikssund Big band, Hill City Band og Ungdomsskolens musicalhold med en koncertversion af Smuk og Dejlig. Alle bands og grupper er stærke lokale kræfter.

Først på aftenen har FETC engageret Sweethearts til en koncert.

Kl. 22 slutter det, og kort efter er der stort fyrværkeri på havnen arrangeret af FETC.

Havnefest søndag den 17.
Det bliver både til lands, til vands og i luften.

Til lands er der musik og underholdning, boder af alle slags (foreninger og kommercielle), politikertorv, redningsberedskab, hjemmeværn m.m. Og stadig med plads til flere.

Til vands er der også hjemmeværn og redningsberedskab, og der er bebudet flere spændende gæsteskibe i havnen. Ud for Nordmolen arrangerer de lokale sejl- og roklubber flere kapsejladser på en bane der kan ses fra land.

Og i luften foregår der om formiddagen en dragekonkurrence ude på Tippen, og om eftermiddagen springes der i faldskærm med landing samme sted.

Andre søndagsaktiviteter
Medlemmer fra de historiske foreninger står om søndagen for et tilbud om to tre-timers dobbeltture i bus på henholdsvis østsiden og vestsíden af Fjorden. Turene foregår formiddag og eftermiddag, og kl. 12-13 kan man holde picnic i haven ved Museet Færgegården som er udgangspunkt for turene.

Den nystiftede kunstnerforening fjordkunst.dk afholder søndag den 17. maj sit første arrangement med åbne atelierdøre.

Bemærk
Ret til ændringer i forhold til det nævnte forbeholdes. Artiklen her skal ikke betragtes som en annoncering af arrangementerne, det sker senere. Den er blot en orientering om hvordan forberedelserne forløber med eksempler på allerede tilmeldte aktiviteter – og en oplysning om at man stadig kan nå at melde sig til det meste hvis man har lyst at være med.

 

Nyheder

Kalender

Der er ingen kommende arrangementer

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Nyheder/Det-tegner-til-en-spændende-fest